Seo Uyumlu Makale Nedir? Nasıl Yazılır?

Seo Uyumlu Makale Nedir? Nasıl Yazılır?

Seo uyumlu makale demek, Google kriterlerine uygun bir şekilde hazırlanan içerik türüne denir. Buradaki kriterler aslında çok basittir. Yazımızda da bunlara oldukça detaylı bir şekilde değineceğiz. Ancak sektörü incelediğimizde ‘’Semantik’’, ‘’UX deneyimi’’ gibi farklı farklı terimler görüyoruz. Birkaç cümle önce söylediğimiz gibi Google’in içerik konusunda kriterleri bellidir. Bu kriterleri, farklı terimler ile ayırmanın hiçbir manası yoktur. Tamamen ticari amaçlı oluşturulmuş terimler olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Şimdi sizlere Seo uyumlu makale hakkındaki tüm bilgileri paylaşacağız. Konuyla alakalı sormak istediklerinizi, alt tarafta bulunan ‘’Yorum Yap’’ kısmından iletebilirsiniz.

Seo Uyumlu Makale Nedir?

Seo uyumlu makale, Google’ın belirttiği belli kriterlere göre yazılan içeriklere denir. Makalelere Seo bakımından da baktığımızda, en önemli ve etkili kriterlerin başında yer aldığını söyleyebiliriz. Hatta son yapılan Google güncellemelerinden sonra etkili yazılmış içeriklerin, en kaliteli backlinklerden bile daha etkili olduğu görülmektedir.

Seo Uyumlu Makaleler Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Maalesef her sektörde olduğu gibi içerik sektörü içinde herkesin doğru ya da yanlış bir düşüncesi vardır. Düşüncesi yanlışsa bile değiştirmeye bir türlü gücün yetmez. İşte tam da bu nedenden dolayı Seo uyumlu makaleler hakkında birçok doğru bilinen yanlışlar vardır. Bunlardan bazıları;

  • Seo uyumlu makale en az 300 kelime olmalı
  • Seo uyumlu makale en az 1000 kelime olmalı
  • 3 tane H2, 3 tane H3 geri kalanı H4 olmalı
  • En az bir tane alt başlık olmalı
  • Anahtar kelime yoğunluğu %1 olmalı

Yukarıda sadece bir kısmını yazdım. Bu ve bunlar gibi sayısız saçma sapan düşünceler mevcut. Seo uyumlu makale yazarken, yemek tarifi gibi elinizdeki formüle bakıp yazarsanız zaten o içerikten düzgün bir şey beklemek hayal olur.

Seo Uyumlu Makale Nasıl Yazılır?

Konumuzun en önemli kısmına geldik. Şimdi sizlere detaylı bir şekilde Seo uyumlu makale yazarken dikkat etmeniz gereken hususları yazacağız.

1. Kelime Sayısına Bağlı Kalmayın

İçerik oluştururken asla ve asla kelime sayısına takılı kalmayın. Anahtar kelimenizle ilgili A’dan Z’ye tüm bilgilere doğru, güncel ve gereksiz cümleler kullanmadan yer vermelisiniz.

2. Anahtar Kelime Tespiti

Birçok kişinin en sık yaptığı hatalardan birisine değiniyoruz. Anahtar kelime seçerken rekabetten ziyade aranma hacmine bakıyoruz. Mesela finans sitesi açacaklar direkt olarak aşağıdaki anahtar kelimeleri kullanarak içerik oluşturur;

  • Kredi Hesaplama
  • Gelir Belgesiz Kredi Veren Bankalar
  • Foreks Nedir?
  • Konut Kredisi Veren Bankalar
  • Senetle Kredi Veren Yerler
  • İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları

Tamam kabul ediyorum, gayet güzel anahtar kelimeler ve doğru yazıldığında ziyaretçilere oldukça güzel de bilgi verecektir. Fakat ziyaretçiniz olursa…

Eğer yeni kurulmuş bir siteye içerik hazırlayacaksanız ilk olarak aranma hacmi olan ve rekabeti düşük, en az 4-5 kelimeden oluşan anahtar kelimelere yer vermelisiniz. Daha iyi anlamanız için size örnek verelim;

‘’T.C. Kimlik No ile Motorlu Taşıtlar Vergisi Sorgulama’’

3. Anahtar Kelime Kullanımı

Anahtar kelime tespitini böylece anlamış olduk. Şimdi yazacağınız ya da yazdıracağınız içeriklerde anahtar kelimelerin nasıl kullanılması gerektiğine bakalım. Burada aklınızın fazla karışmaması için kısa bir anahtar kelime kullanacağım. Anahtar kelimemizde ‘’Kredi Hesaplama’’ olsun. Anahtar kelimemiz;

  • Konu başlığında,
  • URL’de,
  • Yazı içinde %4 yoğunluğunda,
  • Meta başlıkta, (title)
  • Meta açıklamada, (description)
  • H2 olan alt başlığınızın en az 1 tanesinde,
  • Varsa H3, H4 ve H5 başlıklarınızın da en az 1 tanesinde,
  • İçeriğinizin ilk 100 ve son 100 kelimesinde,
  • Son olarak ise görsellerinizin tanım ve alt etiketlerinde geçirmelisiniz.

Seo uyumlu makale

4. İçerik Sadece Metin Değildir

Başlıkta da anlatmak istediğimiz gibi içerik sadece metin değildir. İçerik oluştururken belli kriterlere uyuyoruz. Fakat içerik oluştururken sadece metin yeterli olmayacaktır. Makalenizi resim, gif, video, slayt, ses kaydı vb. farklı içeriklerle zenginleştirin. Etkisini oldukça hızlı bir şekilde görecek ve inanamayacaksınız.

5. Long Tail Kelimelere Yer Verin

Long tail yani Türkçesi uzun kuyruk, anahtar kelime seçimlerinde kullandığımız bir terimdir. Aslında bununla ilgili yukarıda bilgi verdik, fakat önemli bir konu olduğundan dolayı tekrardan vurgulamak istiyoruz.

Anahtar kelimi seçimi yaparken long tail yani uzun kelimelere yer verin. Minimum 4-5 kelimeden oluşan rekabeti düşük ve aranma hacmi olan anahtar kelimeleri kullanmalısınız. Bu kelimelerin aranma hacimleri genellikle aylık 50-500 kişidir. Bu size az gibi görünebilir ama aylık aranma hacmi 100 bin ve üzeri olan rekabeti yüksek bir kelimeden içerik üretip Google’da sıralamaya girememektense, aranma hacmi az ve rekabeti düşük bir kelimeden sıralamaya girmek yapılacak en mantıklı harekettir. Çünkü web sitenizin en önemli besin kaynağı hittir. Bu tarz kelime gruplarından sitenize çekeceğiniz hitin değeri, kesinlikle hiçbir şey ile ölçülemez.

6. Anahtar Kelimenizle İlgili Diğer Aramalarla İlgili Bilgi Verin

Bir diğer önemli hususlardan birine daha geldik. Başlığımız birçoğunuz için anlaşılmaz olabilir çünkü bu hususla ilgili pek fazla bilgi bulunmuyor. Yine, daha iyi anlamanız için kısa bir anahtar kelime seçeceğiz ve bu kelimemiz ‘’bel fıtığı’’ olacak.

Anahtar kelimemizi ‘’bel fıtığı’’ olarak tespit ettik. Şimdi size başlık ve alt başlıkları nasıl kullanmanız gerektiği hakkında önce bir örnek, ardından ise bilgi vereceğiz.

Başlık: Bel Fıtığı Zararları Nelerdir?

Alt Başlıklar:

Bel Fıtığı Nedir?

Nasıl Olur?

Belirtileri Nelerdir?

Tedavi Yöntemleri

Ağrısı Ne Kadar Sürer?

Nasıl Anlaşılır?

Belirtisi

Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Egzersizleri

İlaçları

Burada öncellikle şunu belirtmek istiyorum. Alt başlıkların hepsinin başına ‘’Bel Fıtığı’’ yazabilirdik. Ancak bu spam’dır. Yapanlar var mı? Evet var ama bu spam olduğu gerçeğini değiştirmez.

Bir diğer hususa gelecek olursak, bu alt başlıkları neye göre bulduk? Alt başlık analizi, en az anahtar kelime analizi kadar önemlidir. Analiz yapılmadan asla alt başlık kullanmamalıyız. Kullanırsak da zaten hiçbir katkı sağlamaz.

Alt başlık analizi yapmak için en doğru araç elbette Google’dır. Anahtar kelimemizi Google’da aratıyoruz. Ardından ise aşağıda işaretlediğim alanlardaki kelimeleri alt başlık olarak kullanıyoruz.

Seo uyumlu makale

Buradaki amaç nedir? Daha iyi anlayabilmeniz için aramanın en altındaki yazıya dikkat çekmek istiyorum.

‘’Bel Fıtığı ile İlgili Aramalar’’

Peki bu yazı ne anlama geliyor? Burada anlatılmak istenen şudur; Google’da arama yapan ziyaretçiler, bel fıtığı kelimesiyle alakalı bu aramaları da gerçekleştiriyor. Buraya kadar gayet güzel… Peki biz neden bu kelimeleri alt başlık olarak kullanacağız?

Buradaki amacımız gayet belli. Google’a ‘’Bel fıtığı ile ilgili aramaların tamamına cevap verdik ve bizi ödüllendirmeni bekliyoruz’’ demektir 😊

Yazımızın başlarında, ''anahtar kelimelerinizle ilgili A’dan Z’ye bilgi vermelisiniz'' dememi şimdi daha iyi anlamışsınızdır. Google her zaman ziyaretçinin davranışlarını, isteklerini baz alır. Ziyaretçi bu şekilde arama yapmış ve sen içeriğinde bu aramalara doğru bir şekilde yanıt veriyorsan, Google’da sizi ödüllendirir. Olay aslında bu kadar basit…

Bu konuda Ahrefs, Semrush ve Moz gibi araçlardan da destek alabilirsiniz. Fakat belli bir tecrübeye geldiğinizde zaten bu alt başlıkları hemen oluşturabileceksiniz.

7. Diğer Yazılarınıza Bağlantı Verin

İçeriğinizin belli bölümlerinde, diğer blog ya da hizmet sayfalarınıza bağlantı vermenizi öneriyoruz. Ancak bunu Google’ı kandırmak için kelime içine (çapa metin) olarak değil, direkt link şeklinde vermelisiniz. Mesela;

Seo uyumlu makale hizmetimizde %50 indirim fırsatı seni bekliyor. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak sipariş verebilirsiniz.

https://www.seojen.com/makale

8. Dışarıya Bağlantı Vermekten Korkmayın

İçerik oluştururken, bağlantı vermekten asla korkmayın. Mesela ‘’kredi hesaplama’’ ile alakalı bir içerik hazırlıyorsunuz, xxx bankasının resmi web sitesinin bağlantısını verebilirsiniz. Bu şekilde yapacağınız Nofollow link çıkışları, Google gözünde +1 puan daha kazanmanızı sağlayacaktır. Ancak her konuda olduğu gibi bu konuda da cılkını çıkarmamak lazım 😊

9. Ziyaretçilerinizin Etkileşim Kurmasını Sağlayın

İçeriğinizi oluşturdunuz ve yayınlandınız. Hit almaya da başladı. Buraya kadar her şey gayet güzel ancak işimiz bitmedi. Google, ziyaretçilerin içeriğinizde yaptığı her türlü davranışı izliyor ve buna göre de puan veriyor. Bu davranışlardan bazı örnekler;

  • İçeriğin bir kısmını ya da tamamını kopyalaması,
  • İçeriğinizin bulunduğu sayfayı ‘’Yer İşaretleri’’ bölümüne kaydetmesi,
  • İçeriğinizde yer alan video izlemesi,
  • Her türlü mouse hareketi,
  • İçerikle alakalı yorum yazarak geri bildirim bırakması,
  • İçeriğinizde yer alan görsellere tıklaması ya da kaydetmesi,
  • İçeriğinizi sosyal medya platformlarında paylaşması,

Eğer ziyaretçiler bu davranışları sergilemiyorsa, bir sıkıntı var demektir. O yüzden içeriğinizi oluştururken, ziyaretçilerinize etkileşim yaptıracak hamleler eklemeyi de unutmayın.

10. Meta Başlık ve Açıklama

Meta başlık (title) ve açıklama (description), yazımızın Google aramalarında gözükeceği alandır.

Seo uyumlu makale

Bu kısımda Seo açısından oldukça önemli bir yere sahip. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. İdeal bir yazıda;

  • Meta başlık 30-60 karakter arası
  • Meta açıklama 110 – 130 karakter arası olmalıdır.

Anahtar kelimemizin hem meta başlık hem de açıklamada geçmesini zaten söylemiştik.

11. İmla Kurallarına Dikkat Etmeliyiz

Hazırladığımız içerikte imla kurallarına dikkat etmeliyiz. Bu da içeriğimizin Seo uyumlu olması için önemli kriterlerden biridir.

12. Bol Alt Başlık Kullanın

İçerik oluştururken alt başlık analizini yukarıda detaylı bir şekilde belirttik. Bununla birlikte bol bol alt başlık kullanmayı ihmal etmeyin. Alt başlık kullanımınız hem o paragrafta ne anlatılmak istendiğini kısaca belirtir hem de ziyaretçi deneyimini maksimum seviye de tutar.

13. Anahtar Kelimelerinizi ve Önemli Cümleleri Vurgulama

İçeriğinizde belirttiğiniz anahtar kelimeleri ve önemli cümleleri Bold (kalın), İtalic ve renklendirme yapmanızı öneririz. Böylece Google botlarının dikkatini daha çok çekmiş oluruz. Fakat bunu abartıp, yazınızı gökkuşağına çevirmeyin 😊

14. Özgünlük En Önemli Kriterdir

En önemli kriteri, en sona sakladık. Yazdığımız ya da yazdıracağımız içeriğin kesinlikle özgün olması gerekiyor. Google'ın özgünlük konusundaki tavrı son derece net ve acımasızdır. Bu nedenle özgünlüğe ekstra önem vermenizi tavsiye ediyoruz.

Seo uyumlu makale

Seo Uyumlu Makale Örneği

Seo uyumlu makale örneği olarak bu yazımızı incelemenizi öneririz. Baştan sona bir nefeste ve sonraki cümleyi merak ederek okuyorsanız yazının Seo uyumlu olduğunu söyleyebiliriz. Tabi ki üstte belirttiğimiz Google kriterlerini de yerine getiriyorsak…

Seo Uyumlu Makale Programı Var mıdır?

Arkadaşlar, yıl olmuş 2020… Bu tarz şeylerle başarı sağlayabileceğinizi düşünüyorsanız zaten baştan kaybedersiniz. Etrafınıza, forumlara vb. platformlara bir göz atın. Bu işi başaramayanların sayısı, başaranlardan kat be kat daha fazla… Peki bu neden böyle? İlk olarak kolay yoldan para kazanma hırsımızdan diyebiliriz. Fakat her iş de olduğu gibi burada da doğru adımlar atmanız ve her şeyden öncede emek vermeniz gerekiyor. Aksi halde başarı sağlamanız çok zor olacaktır.

Sorumuzun cevabına gelecek olursak, Seo uyumlu makale programı yoktur ve olamaz. Makalemizde onca dikkat edilmesi gereken hususları paylaştık. Bunları programın yapması imkansızdır.

Seo uyumlu makale

Seo Uyumlu Makale Nasıl Kontrol Edilir?

Seo uyumlu makaleyi kontrol edebilecek bir mekanizma (program vb.) yoktur. En doğru kontrol aracı bu durumda sizlersiniz. Bahsettiğimiz kriterlerin yapılıp yapılmadığına, içeriğin anlatım üslubuna vb. kriterlere göre kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Seo Uyumlu Makale Satın Almak için Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Seo uyumlu makale siparişi verirken en çok yapılan hatalardan birine değinmek istiyoruz. Makale siparişi verirken birçoğunuz sadece başlık ve anahtar kelime belirtir. Yazar ya da şirketler her ne kadar Seo uyumlu makale hizmeti veriyoruz dese de yukarıda bahsettiğimiz kriterleri uygulamaz. Zaten bu satırları okurken de hak veriyorsunuzdur. Bu nedenle sipariş verirken anahtar kelime ve alt başlık analizinden tutunda, diğer tüm kriterleri tek tek belirtmeniz lazım. Aksi halde elinize geçen makalenin pek de sağlıklı olamayacağını üzülerek söylemek zorundayız.

Yazımızın sonuna geldik. Sizlere Seo uyumlu makale yazımı hakkında tüm bilgileri eksiksiz ve güncel haliyle vermeye çalıştık. Sürçülisan ettiysek affola… Yeni yazılarımız için bizi takip etmeye devam edin.

Bu konuyla alakalı aklınıza takılan sorular varsa alt tarafta yer alan ‘’Yorum Yap’’ kısmından sorabilirsiniz.

Yorum Ekleyin

Yorumlar


Hiç yorum yazılmamış.